Mistä tässä oikein on kysymys?

Me suurten ikäluokkien kukkeimmat nuorukaiset olemme noin vuodesta 2007 alkaen tavanneet parantaa maailmaa joka maanantai. Yli kymmenen vuotta aktiivista maailmanparannusta - toisin sanoen "paskan puhumista" - yleensä ajankohtaisista yhteiskunnallisista, poliittisista tai yhdentekevistä asioista   Ajattelimme kokeilla millä tavalla ajatusten vaihto keskenämme, mutta myös muitten kiinnostuneitten tai kiinnostuvien kanssa lähtisi liikkeelle somessa. Väliä ei ole iällä, ei sukupuolella, ei sukupuolisella suuntauksella, ei ihonvärillä, uskonnolla ei millään muullakaan erottavalla tekijällä. Mielipide riittää. Varsinkin nyt, kun some alkaa ilmeisesti jopa tietolähteenä olla kaikille usein jopa tärkeämpi kuin perinteinen media.

Emme me, eikä tämän kirjoittaja ainakaan ole uutta valemediaa synnyttämässä. Ei edes uutta toimituksellista mediaa. Enneminkin uskoisin, että voisimme edelleen selventää omaa ajatteluamme ja saada mahdollisilta kommentoijilta ja keskusteluja uusia virikkeitä oman ajattelumme, asenteittemme ja mielipiteittemme kehittämiseksi. Oppiminen kun ei ole iästä kiinni - eikä kehittyminen varsinkaan.

Olen lähettänyt kirjoittamiskutsut koko "vanhalle", anteeksi ennestää tutulle 70+ porukalle. Jokainen voi käsitykseni mukaan nyt kirjoittaa tähän artikkeleita itsenäistesti. Nimellään tai nimimerkillä. Tai olla kirjoittamatta. Sikäli, jos kiinnostusta löytyy voin jakaa kirjoittamiskutsuja myös kaikille muille halukkaille. Varmimmin se onnistuu pyytämällä kommentin välityksellä oikeuksia, puuttumalla tähän tai muihin kirjoituksiin.

Koska kyseessä ei ole varsinainen media, en katso olevani myöskään päätoimittaja enkä muullakaan tavalla vastuullinen sen paremmin muiden kirjoituksista kuin kommenteistakaan. Toisaalta, kun sivuston perustajana saatan joutua vastuuseen asiattomuuksista kerron jo tässä, että moderoin pois loukkaavat asiattomuudet, jos sellaisia esiintyy. Valitusosoite moisesta lienee paikallinen käräjäoikeus?

Mutta pitäisihän tähän ensimmäiseen artikkeliin varmaan joku skuuppikin saada. Olkoon se seuraava: Viimeiset yksitoista vuotta olen kirjoitellut blogeja lähinnä nimimerkillä Hakki ensin Pressossa, sitten Kauppalehdessä, joskus Uudessa Suomessa tai Demarissa, Suomenmaassa tai Aamulehdessä ja varmaan joissain muissakin. Blogini nimi on Eagles fly singly... (Vaatimattomuuttani jätin pois sananparren seuraavan jakeen... Ducks in flocks.) Nimeni on Hans Kotkavuori.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koko viikon meitä NATOttaa

Kovin on meitä moneksi, kansanvallan korjaajiksi