Muistatko vielä Sotchin talviolympialaiset?
Ja erityisesti mitä tapahtui välittömästi sen jälkeen? Tämä tuli mieleeni törmätessäni positiivisilla ajatuksilla varustettujen toiveisiin uljaan olympiahengen luomasta mahdollisuudesta ja uuden ajan koittamisesta Korean niemimaalle. PyeongChangin talviolympialaiset ovat hetkessä muuttaneet Pohjois-Korean valtaa pitävän dynastian, koko maailmaa uhanneen ydinasetuhon hetkessä haihtuneeksi painajaiseksi. Uskokoon ken haluaa. Ja toivottavasti olen väärässä. Kompastuin kuitenkin ensi kerran edes jonkinlaiseen analyysiin siitä, mistä on kysymys. Siis sellaiseen, johon itse uskallan samaistua. Julkaisijana The Hill , http://thehill.com/opinion/national-security/373359-north-korea-wins-america-loses-with-our-olympic-appeasement North Korea wins, America loses, with our Olympic appeasement BY JOHN BOLTON, OPINION CONTRIBUTOR - 02/12/18 06:30 AM EST 60 THE VIEWS EXPRESSED BY CONTRIBUTORS ARE THEIR OWN AND NOT THE VIEW OF THE HILL 3 ...
Hesarin mielipidepalstalla julkaistiin, jälleen kerran, kannanotto kansanvallan elendiasta Suomessa. Koska se saumattomasti liittyy osana tähän artikkeliin kopioin sen tähän ennen kuin siihen muutaman kommentis lisään.
VastaaPoista"ENTISET poliitikot Liisa Hyssälä (kesk) ja Jouni Backman (sd) pohtivat Sitran selvityksessä kansanvallan korjaamista. Ministereinäkin toimineet selvittäjät esittävät muun muassa sitä, että puolueiden rahoitusta vahvistetaan, jotta ne voivat mahdollistaa ihmisen osallisuuden ja poliittisen ohjelmatyön. Eli vaikka puoluejärjestelmä on selvittäjien mielestä rikki, järjestelmään pitää kaataa lisää julkista verorahaa.
Miksi puolueet ovat irtaantuneet kansanvaltaisuudesta? Siksikö, että puoluetuki ja eduskuntaryhmien rahoitus tulee valtion ja myös kaikkien veronmaksajien yhteisestä pussista?
Puolueiden rahoitusta ei pidä lisätä, vaan päinvastoin sitä tulisi vähentää tai lopettaa kokonaan. Näin puolueissa olisi mietittävä jäsenyyttä ja sen merkitystä poliittisessa toiminnassa ja sen rahoittamisessa. Miten sitoutamme ihmiset, miten saamme hänen ajatuksensa mukaan yhteiseen kannanmuodostukseen ja miten saamme hänet maksamaan jäsenmaksunsa?
Kun puolueet joutuisivat palaamaan juurilleen jäsentensä liikkeeksi ja jäsentensä rahoittamaksi järjestöksi, tämä voisi johtaa siihen, että poliittisen puolueen jäsenten mielipiteitä kuunneltaisiin herkemmin puolueiden paikallisissa, maakunnallisissa ja valtakunnallisissa elimissä, ja aito jäsenten mielipide näkyisin myös päätöksenteossa. Todennäköisesti se myös aktivoisi kansalaisia vaikuttamaan ja osallistumaan aiempaa vahvemmin yhteisten asioiden hoitamiseen.
Tuomas Koivuniemi
Kauhajoki
Ja puoluerahoituksen siirtäminen eduskunnan päätettäväksi on kieltämättä keskeinen eduskunnan tekemistä, kansanvaltaa rapauttavista päätöksistä. Kun asiasta muutamankin kirjoituksen olen julkaissut laitetaan tähän nyt muutama linkki.
http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2008/05/demokratiasta-kannattaa-maksaa.html
http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2007/03/tulosvastuuta-demokratiaan-ehdotus.html
http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2012/12/holmolan-ristiriitaiset-ikiaikaiset.html
Kun ne on kirjoitettu keskimäärin jo noin 10 vuotta sitten tulkoon todettua, että varsinaisen asian - puoluerahoituksen - osalta olen jalostanut tuota ensimmäistä mallia. Mutta mitä niitä kaikkia esille kaivamaan yhden Hyssälän, Backmanin ja SITRAn provosoimana? Etsimällä nuo kyllä löytyvät, vaikkapa hakusanalla TARASTI.